Op dit moment is het niet mogelijk om gastlessen voor klassen of groepen af te nemen. De komende periode richt ik me op nascholing voor leerkrachten, leesconsulenten en pedagogisch medewerkers. Zoek je een interessante workshop voor professionals over leesbevordering in combinatie met bewegen en muziek? Mail me dan op: info@boekdans.nl

Boekdans heeft verschillende lessen ontwikkeld voor peuters. Deze lessen worden gegeven op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bibliotheken. Alle lessen zijn ook als ouder-kindles te boeken. Een gastles duurt 45 minuten en wordt gegeven in het groepslokaal met de spullen aan de kant of in een speellokaal. Hier vind je de prijzen voor de lessen.

Boekdans biedt drie verschillende lessen aan:

  1. Een losse les
  2. Een pakket van vijf lessen
  3. Een op maat gemaakte les of pakket

1. Losse lessen
Deze lessen heeft Boekdans al ontwikkeld voor de peuters en zijn gelijk te boeken.
Onderaan deze pagina staat een beschrijving bij iedere losse les.

Dat ben jij, Kiki! (Kinderboekenweek 2020)

Moppereend (De Nationale Voorleesdagen 2020)

Een huis voor Harry (De Nationale Voorleesdagen 2019)

Kikker is Kikker (zijn wie je bent, talenten, vriendschap)

Wij gaan op berenjacht

Karel en zijn nieuwe vriendje (rolstoel, gehandicapt, vriendschap, kinderopvang)

Ssst! De tijger slaapt (prentenboek van het jaar 2018)

Beestje, kom je op mijn feestje? (FEESTLES!)

Bang Mannetje (bang en dapper)

De kleine walvis (afscheid nemen)

De kar van de koning (nat, hoog enz)

Monkie (lievelingsknuffel)

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde (circus, rond en vierkant)

2. Een pakket van vijf lessen.
Een pakket van vijf lessen zorgt voor meer continuïteit van de les en is heel geschikt voor op het kinderdagverblijf. Elke week op hetzelfde moment (indien gewenst) wordt de les gegeven. En iedere week staat een ander boek centraal. Wel heeft elke les dezelfde opbouw en structuur, waardoor de kinderen snel vertrouwd raken met de lessen en zich nog beter zullen leren uiten. Dit bevordert de leermogelijkheden tijdens de les!Wanneer u een pakket van vijf lessen afneemt, worden ook alle drie de leergebieden, genoemd door SLO-leerdoelen, behandeld. Er wordt gewerkt aan de taalvaardigheid, rekenvaardigheid en de sociaal emotionele ontwikkeling. Er is een vast pakket van vijf boeken beschikbaar. Na een periode wisselen de vijf boeken weer. Boekdans zorgt er voor dat de lessen ook altijd aansluiten bij de seizoenen of evenementen die de kinderen bezighouden. Voor meer info kunt u kijken bij tarieven.

3. Een op maat gemaakte les.
Zit uw thema er niet bij? Boekdans maakt ook lessen op maat.
Wanneer u graag wilt dat de lessen aansluiten bij het VVE-programma of bij het thema van de groep, dan kan Boekdans samen met u kijken naar een les op maat. U kunt daarbij denken aan bepaalde woorden die aanbod moeten komen of rekenbegrippen. Nadat we uw wensen hebben bekeken, zal Boekdans een geschikt prentenboek bij het thema zoeken en de les maken. Dus Boekdans kijkt met u mee en samen zoeken we de juiste vorm, waarna Boekdans er een goede les bij maakt.
De lessen zijn op aanvraag. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen, zie contact.

Beschrijving van de losse lessen:

Dat ben jij, Kiki!
De kinderboekenweek 2020 staat in teken van geschiedenis. Ook met peuters kun je het hebben over geschiedenis, namelijk hun eigen geschiedenis. Hun geboorte, wanneer ze leerden lopen, hun eerste verjaardag en nog veel meer. In het boek Dat ben jij, Kiki! laat opa aan Kiki het fotoalbum van Kiki zien. Ook in de Boekdans gaan we ‘oude’ foto’s bekijken en dansen we op het verhaal, van geboorte tot nu. Het boek is niet meer nieuw te verkrijgen, maar vaak nog wel tweedehands en bij de bibliotheek te leen. Ook kan het boek Een zusje voor Kiki goed aansluiten bij dit verhaal.

Moppereend
Eend voelt zich mopperig. Er zit geen water meer in de vijver en hij heeft niemand om mee te spelen. Dit prentenboek is hét prentenboek van 2020. In de Boekdans gaan we een vijver maken, laten we de eendjes zwemmen, gaan we opzoek naar vrienden en dansen we de regenboog. Boos en blij komen er in voor.

Een huis voor Harry
‘Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?’In de vrolijke gastles van Boekdans bewegen de kinderen veel! Nadat het verhaal is voorgelezen met het vertelkastje gaat de muziek aan en dansen we het verhaal van Harry nog een keer. Het is een interactieve les waarbij de kinderen met materialen bewegen door de ruimte. Ook wij raken verdwaald, gelukkig zien we Vera net op tijd weer verschijnen.

Kikker is Kikker van Max Velthuijs
Kikker kan springen en zwemmen, maar hij kan niet vliegen zoals Eend of lezen zoals Haas… Gelukkig vertellen zijn vrienden hem dat ze van hem houden zoals hij is. Dit boek is binnenkort voor een vriendelijk prijsje te koop in de boekhandel. Boekdans heeft er een vrolijke gastles bij gemaakt!

Karel en zijn nieuwe vriendje van Liesbet Slegers
Deze gastles gaat over vriendschap! Bij Karel in de klas komt een nieuwe jongen. Karel en Mick vinden elkaar meteen leuk.
Samen eten ze fruit, spelen ze met de bal en maken ze een mooie tekening.
Een warm verhaal waarin Karel vriendschap sluit met een klasgenootje dat gehandicapt is.
De peuters beleven dit vrolijke verhaal via dans op mooie muziek.

Ssst! De tijger slaapt van Britta Treckentrup
Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken.

Beestje kom je op mijn feestje van Marjet Huiberts
Mik geeft een feestje en nodigt een heleboel dieren uit. Alleen de wesp mag niet komen.
Een echte feestles voor als u iets te vieren heeft met de groep! We maken gezamenlijk een taart en dansen met slingers. Er komen een heleboel dieren op bezoek, de egel, het roodborstje en nog veel meer. 

Bang Mannetje van Mathilde Stein en Mies van Hout
Nadat het verhaal via het vertelkastje voorgelezen is, stappen de kinderen in het Wilde Woeste Woud. Best een beetje spannend zal dat zijn. Gelukkig heeft Toverboom gezegd dat we niet bang hoeven te zijn. We dansen veel op mooie muziek, zijn spoken, spinnen en ontmoeten een draak. We maken heksensoep en zijn niet bang! Tijdens deze les wordt gesproken over de emotie bang zijn. Leren de kinderen de begrippen bang en dapper en gaan we in de op de diepere laag die in het verhaal zit.

De kleine walvis van Benji Davies
De kleine walvis is het prentenboek van het jaar 2017.  Samen met de kinderen bouwen we een eiland, en zoeken we naar oplossingen als er een walvis op ons eiland aanspoelt! De walvis maakt ons blij, maar ook wij moeten afscheid nemen van de walvis, want een walvis hoort niet op het droge. De kinderen leren onder andere de volgende woorden: walvis, eiland, wind en storm, aangespoeld, op het droge en eenzaam. Ook dansen ze de vier basisemoties: bedroefd, boos, bang en blij.

De kar van de koning van Leo Timmers
Deze les is heel geschikt voor de jongere peuters. De koning krijgt een nieuwe kar en vraagt wie hier in wil rijden. De eend gaat er het water mee in en de kraai gaat veel te hoog. Dan rijdt de koning zelf wel… want anders gaat de auto kapot. In deze les gaan de kinderen file rijden, vliegen, zwemmen, de brand in de kar blussen en nog veel meer. 

Monkie van Dieter Schubert
Bij het fietsen naar het park is Monkie gevallen en hij is niet meer te vinden. De muizen hebben Monkie wel gevonden. Monkie beleeft vele avonturen, gelukkig vindt de poppendokter hem. Bij deze les mogen de kinderen hun lievelingsknuffel meenemen. 

Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde van Guido van Genechten
Tito werkt in het circus, maar tijdens de ballenact verliest hij zijn ronde neus. Samen met de kinderen gaan we opzoek naar de ronde neus.  We vinden een driehoek, een vierkant en een ruit, maar waar is zijn ronde neus nu? Tijdens het dansen leren de kinderen de begrippen, rond, rood, vierkant, driehoek en ruit kennen. Tevens komen er circusbegrippen langs. 

Voor tarieven klikt u hier.