Franky, gastles over de ruimte

Iedere les staat een prentenboek centraal. De kinderen komen voor de docent op de grond zitten en luisteren naar het verhaal. Na het voorlezen stappen we bijna letterlijk in het verhaal. We gaan het verhaal naspelen door te bewegen op muziek en door spellen. Bepaalde elementen uit het verhaal worden uitgelicht. De verhaalstructuur komt aan bod, hoe begon het verhaal en wat gebeurde er daarna?  De kinderen leren spelenderwijs over de hoofdpersoon, over verhaalelementen en verhaalstructuren. Ook begrijpend luisteren, rekenbegrippen en gevoelens komen aanbod.

Improviseren in hun bewegingen door naar de muziek te luisteren.

Door middel van materialen werken we aan woorden die in het verhaal voorkomen. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van instrumentale (film)muziek. Op deze manier kunnen  kinderen zelf improviseren in hun bewegingen door naar de muziek te luisteren.

De lessen hebben altijd dezelfde opbouw en zijn dus vertrouwd voor de kinderen.

De lessen hebben altijd dezelfde opbouw en zijn dus vertrouwd voor de kinderen. Elke les openen we met een warming-up waarbij de kinderen hun voeten, handen, benen enz. wakker maken. Aan het eind van de les laten we alles weer slapen, want de les is afgelopen.

De ruimte gastles van Boekdans

  • Een les duurt 45 minuten en wordt gegeven door een docent op uw locatie in de groep of gymzaal.
  • De lessen zijn geschikt voor peuters, kleuters en groep 3/4.
  • De meubels moeten zoveel mogelijk aan de kant, zodat de kinderen zich vrij kunnen bewegen door de ruimte.
  • De kinderen mogen dansen op sokken, blote voeten of gymschoenen..
  • Om de continu├»teit van de les te waarborgen, moet er ook altijd een leerkracht of pedagogisch medewerkster enthousiast mee doen met de les.
  • Tijdens de les wordt het prentenboek voorgelezen door de docent. De pm’er of leerkracht kan er zelf voor kiezen om na de les het boek nogmaals voor te lezen. Buiten de les om moet de organisatie zelf voor het boek zorgen.
  • Boekdans zorgt voor alle materialen tijdens de les; het prentenboek, de muziekinstallatie, muziek, eventueel vertelkastje, materialen enz. U hoeft dus alleen te zorgen dat de kinderen en u er klaar voor zijn!

Klikt u hier voor meer praktische zaken over de les, zodat u goed voorbereid bent.

 

Gelijk een les aanvragen? Dat kan!
Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]